Experts

Ik ben altijd op zoek naar
langetermijnoplossingen

mr. Jaap van der Meer


Founding Father van Turnaround Advocaten en door de wol geverfde curator en faillissementsadvocaat. Wilde na een jarenlange carrière in de multidisciplinaire advocatuur graag meer focus in zijn vakgebied en meer plezier in het werk. En zo werd Turnaround Advocaten samen met een paar gelijkgestemde collega’s gestart in 2009. Een kantoor dat zich richt op de ondernemings- en faillissementspraktijk. Hij gaat fluitend naar zijn werk sinds hij zijn koers heeft verlegd. Buiten kantoor is zijn grootste passie zeilen. Zelf vaart hij zowel zakelijk als privé graag scherp aan de wind, maar zakelijk natuurlijk niet té scherp.

Hij neemt een voorbeeld aan hoe teams functioneren in het zeilen. De parallellen gebruikt hij om samen optimaal teamwork te realiseren. Communicatie is key, ook in contact met cliënten.

Jaap staat achter u door naast u te staan en houdt de communicatie graag simpel. Als een cliënt zegt dat hijzelf de zaak gewonnen heeft is Jaap tevreden. Hij haalt veel uit de social media en koerst kantoor naar paperless in deze digitale wereld.

Mail jvandermeer@turnaroundadvocaten.nl

Bel +31 85 2010010

Uurtarief €285.00

Praktijkgebieden en specialisaties
Insolventierecht, ondernemingsrecht, herstructurering, bestuurdersaansprakelijkheid, risicomanagement

Opleidingen
Specialisatieopleiding Insolventierecht aan de Grotius Academie (1998/1999), Specialisatieopleiding Financiële Economie voor Curatoren aan de EUR (2001/2002) en Opleiding tot mediator bij de Merlijn Groep (2014).

Nevenactiviteiten
Lid van de Vereniging INSOLAD, de specialisatievereniging voor insolventierecht advocaten, docent onderdeel Verrekening bij de opleiding Insolventierecht voor curatoren bij CPO te Nijmegen en docent PAO Opleiding Masterclass Turnaround Management te Leiden.

Faillissementen
Verolme Scheepswerf Heusden, Ramaer, Arena Recycling, EGB Metaalbewerking, Porsche Centrum Zuid, Villa Happ, Easy Life Investments, My Guide, BrainCenter, Vleesgroothandel Willly Selten, Straet Holding en Paradigit Retail